dimarts, 24 de febrer del 2015

The Capsuled: nova xarxa social educativa

El passat mes de febrer ha iniciat el seu camí una nova xarxa social dedicada exclusivament al món de l'educació.


Què és?
The Capsuled és una nova xarxa social educativa nascuda per iniciativa de Tekman Books, editorial amb seu a Barcelona.  Segons s'explica a la seva pàgina web, Tekman Books és una editorial jove (creada el 2010), que pretén oferir materials innovadors amb la característica que tots surten de la pràctica a les aules.

La xarxa The Capsuled neix amb la intenció de ser un punt de trobada per a tots els agents educatius.  De moment està en fase "beta" (de prova), però està tenint molt bona acollida i viu un fort creixement.


Què m'ofereix?
The Capsuled vol afavorir la interacció, la generació de continguts i propostes educatives de forma oberta, fàcil i visual.  Els participants pengen "càpsules" en forma de textos, imatges, vídeos o enllaços, que poden ser vistes, comentades, marcades i seguides per la resta d'usuaris de la xarxa.
La interfaç és molt visual i atractiva, i permet veure molts continguts alhora, ordenats segons el moment de publicació.



Cada càpsula s'etiqueta amb un color diferent, segons si va dirigida a escoles, famílies o a tothom.  Alhora, es poden classificar segons 10 categories (0-3 anys, 3-7 anys, Primària, Secundària, TIC, pedagogia...).


Com funciona?
Entra a The Capsuled i, des de la seva pàgina principal podràs visualitzar totes les càpsules que els usuaris han anat compartint.  Si el text descriptiu o la imatge et criden l'atenció, només has de clicar a sobre per visualitzar la càpsula amb més detall.

Si vols anar una mica més enllà, et recomano que et donis d'alta com a usuari/a.  A la part superior dreta de la pantalla tens l'opció per a registrar-te.



Omple les dades que et demana, i, després de confirmar el missatge que t'arribarà al correu electrònic, ja pots iniciar sessió com a membre de la xarxa.  Et recomano que cliquis a l'opció "ver el tour", que et guiarà per les opcions i el funcionament bàsic de The Capsuled.


Per publicar una càpsula, n'hi ha prou de clicar sobre el signe + que apareix al centre de la pàgina.


Donar-se d'alta en una xarxa d'aquest estil em sembla una opció interessant per estar al dia del què es cou als centres, facilitant l'accés a nous continguts, opinions, i contactant amb persones amb interès en el món educatiu.  El repte que tenen els seus creadors és aconseguir que no es limiti a ser un lloc on desar enllaços, sinó que es vagi consolidant un veritable intercanvi d'informacions i opinions entre els seus membres.
The Capsuled és encara massa jove per poder valorar el seu impacte, però de moment podem dir que estem presenciant i col·laborant en el seu enlairament.  A veure a on ens porta aquest vol! ;)

TACfaners: us interessen les xarxes socials?  li doneu un cop d'ull a aquesta?


Este mes de febrero ha iniciado su camino  una nueva red social dedicada exclusivamente al mundo de la educación.



¿Qué es?
The Capsuled es una nueva red social educativa nacida por iniciativa de Tekman Books, editorial con sede en Barcelona. Según explican en su página, Tekman Books es una editorial joven (creada en 2010), que pretende ofrecer materiales innovadores con la característica de que todos salen de la práctica en las aulas.

La red The Capsuled nace con la intención de ser un punto de encuentro para todos los agentes educativos.  De momento está en fase "beta" (de prueba), pero está teniendo muy buena acogida y vive un fuerte crecimiento.


¿Qué me ofrece?
The Capsuled quiere favorecer la interacción, la generación de contenidos y propuestas educativas de forma abierta, fácil y visual.  Los participantes cuelgan "cápsulas" en forma de textos, imágenes, vídeos o enlaces, que pueden ser vistas, comentadas, marcadas y seguidas por el resto de usuarios de esta red.
La interfaz es muy visual y atractiva, y permite ver muchos contenidos a la vez, ordenados por orden inverso de publicación.



Cada cápsula se etiqueta con un color diferente, según si va dirigida a escuelas, familias o a todos.  A su vez, se pueden clasificar en 10 categorías diferentes (0-3 años, 3-7 años, Primaria, Secundaria, TIC, pedagogía...)


¿Cómo funciona?
Entra en The Capsuled y, desde su página principal podrás visualizar todas las cápsulas que los usuarios han ido compartiendo.  Si el texto descriptivo o la imagen te llaman la atención, sólo tienes que clicar encima para visualizar la cápsula con más detalle.

Si quieres ir un poquito más allá, recomiendo que te des de alta como usuario/a.  En la esquina superior derecha tienes la opción para registrarte.



Rellena los datos que te pide y, tras confirmar el mensaje que llegará a tu correo electrónico, ya puedes iniciar sesión como miembro de la red.  Te recomiendo que pinches en la opción "ver el tour", que te guiará por las opciones y el funcionamiento básico de "The Capsuled".


Para publicar una cápsula, basta con pinchar en el signo + que aparece en el centro de la página.

Darse de alta en una red de este estilo me parece una opción interesante para estar al día de lo que se cuece en los centros, facilitando el acceso a nuevos contenidos, opiniones, y contactando con personas con interés en el mundo educativo.   El reto que tienen sus creadores es conseguir que no se limite a ser un lugar donde guardar enlaces, sinó que se vaya consolidando un verdadero intercambio de informaciones y opiniones entre sus miembros.
The Capsuled es aún demasiado joven para valorar su impacto, pero de momento, podemos decir que estamos asistiendo y colaborando en su despegue.  ¡A ver a dónde nos lleva este vuelo!  ;)

TACfaners: ¿os interesan las redes sociales? ¿le echáis un vistazo a ésta?

7 comentaris:

  1. Doncs pinta molt bé Joana !!!! Ara mateix vaig a donar-li un cop d'ull!!!
    Em sembla molt interessant a veure si es va consolidant dins del món educatiu.
    Fins aviat maca !!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oi que sí, Magda? La incògnita és aquesta, a veure si cuallarà o no i quin ús acabem fent... Gràcies pel comentari i una abraçada!

      Elimina
  2. le voy a echar un ojillo yo también, que tiene buena pinta, gracias, guapa. un besote.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A ver si te gusta, Blanca, creo que tú tienes mucha experiencia y criterio con estas cosas... Un abrazo

      Elimina
  3. Vaig a xafardejar-la una mica, sembla interessant.
    Et convido a passar per http://petitmonblogger.blogspot.com.es/2015/03/premi-black-wolf-blogger-award.html a recollir un regalet en agraïment a la teva feina.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Anna, pel premi però també pel comentari!! És un plaer coincidir per la xarxa amb persones generoses com tu. Una abraçada!

      Elimina
    2. Gràcies, Anna, pel premi però també pel comentari!! És un plaer coincidir per la xarxa amb persones generoses com tu. Una abraçada!

      Elimina

M'agradaria molt que deixessis un comentari.
L'objectiu del blog és compartir informació que resulti útil, si és així o si tens algun dubte, no ho sabré si no m'ho dius!!
Gràcies :-)