dimarts, 26 de maig de 2015

ParaPara: dibuixos en moviment

  Ei, TACfaners! Què us sembla aquesta animació? Sí, ja sé que està una mica força tremolosa i no és res de l'altre món, però l'he feta jo soleta en uns minuts. Voleu saber com? Doncs amb ParaPara, una aplicació per a crear animacions amb la tècnica dels folioscops (flip books, amb anglès).  


Consisteix en anar afegint i/o variant detalls en una imatge, tenint a sota la anterior per a poder controlar els canvis.  Té molt poques eines però suficients per a començar a fer animacions (color, gruix del traç, goma).


Amb el signe + afegim noves capes al dibuix.  Ens podem anar desplaçant per les diapositives de la part superior per fer les modificacions que calgui, i podem comprovar els efectes clicant al botó play.
Quan estem satisfets del nostre treball, clicarem a "D'acord" a la part inferior dreta de la pantalla (ho sento, ho he tallat a la imatge i no es veu :S)
Cal posar nom i títol a la imatge i confirmar (botó "envia").

Anirem a parar a una pantalla que permet:
* introduir un mail a on enviarà l'animació
* captar un codi QR que adreça al nostre treball
* obtenir una adreça on està "allotjada" l'animació.  Si anem a aquesta adreça, veurem que a la part inferior ens retorna una línia de codi per inserir l'animació a un blog o web.


TACfaners: a mi em sembla que a aquesta eina ens pot ajudar a treballar la creativitat, i pot ser un bon complement per a què els nostres alumnes il·lustrin els seus textos, facin un treball plàstic diferent, practiquin el traç...  I vosaltres, us animeu a provar ParaPara?

 Hey, TACfaners! ¿Qué os parece esta animación?  Sí, ya sé que está un poquito bastante temblorosa  no es nada del otro mundo, pero la he hecho yo solita en unos minutos.  ¿Queréis saber cómo?  Pues con ParaPara, una aplicación para crear animaciones con la técnica de los folioscopios (flipbooks en inglés):Consiste en ir añadiendo o modificando detalles en una imagen, teniendo debajo la referencia de la anterior para poder controlar los cambios.  Tiene pocas herramientas pero suficientes para empezar a hacer animaciones (color, grosor del trazo, goma).  


Con el signo + añadimos nuevas capas al dibujo.  Nos podemos desplazar por las diapositivas de la parte superior para ir modificando, y podemos comprobar los efectos pinchando en el "play".
Cuando estemos satisfechos con nuestro trabajo, clicaremos en la parte inferior derecha de la pantalla (lo siento, he cortado la imagen y no se ve! :S)
Hay que poner un nombre y titular la imagen, para luego confirmar.

Iremos a parar a una pantalla que permite:
* introducir una dirección de email donde enviar la animación.
* captar un código QR que direcciona a nuestro trabajo.
* obtener la dirección donde está alojada la animacion.  Si vamos a esta dirección, veremos que en la parte inferior nos retorna una línea de código para insertarla en un blog o web.


TACfaners: creo que es una herramienta con la que se puede trabajar la creatividad, y puede ser un buen complemento para que nuestros alumnos ilustren sus textos, hagan un trabajo plástico diferente, practiquen el trazo... Y vosotros, ¿os animáis a probar ParaPara?

4 comentaris:

 1. Hola. te felicito porque son unas animaciones ideales. Ya leo que alguna la hiciste tu. Menudo arte tienes. Voy a intentar hacer alguna con la aplicación que nos dejaste. Seguimos en contacto

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola, Marta! Esta aplicación es muy divertida y recomendable. Ya me contarás si te gusta cuando la pruebes... Un abrazo

   Elimina
 2. Anda que no hemos hecho mi hermano y yo animaciones en hojas de cuadernos!!!!

  pero estas digitales... me rechiflan!!! me quedo con el programa, es fantástico. un besote.

  ResponElimina

M'agradaria molt que deixessis un comentari.
L'objectiu del blog és compartir informació que resulti útil, si és així o si tens algun dubte, no ho sabré si no m'ho dius!!
Gràcies :-)