dimarts, 30 de juny del 2015

El que ha donat de sí aquest curs

Hola de nou, TACfaners!

Ara que estem a finals de juny, ja podem considerar que el curs està acabat.  Gairebé ja he acomiadat el 14-15, i ja ensumo l'olor de l'aigua, la sal i la crema solar.


Per això he pensat que és un bon moment per fer balanç;  abans de fer una pausa estiuenca i carregar bé les piles, us proposo repassar algunes de les coses que hem après al blog:

1. Avatars: n'hem creat amb diferents eines com Pocoyize o Voki

2. Blogs: us he parlat de blogs molt recomanables aquí i aquí.


3. Dibuix: hem vist eines per crear estampats (va ser la primera entrada que vaig escriure, tot i que va sortir publicada una mica més tard), fer dibuixos originals, dibuixos en moviment... 

4. Geolocalització: hem après les bases de la geolocalització i alguns jocs i eines per treballar-hi.

5. Trucs per usar millor el cercador google.

6. Núvols de paraules: a la web hi ha molts programes per fer-ne, aquí aquí trobaràs com funcionen alguns d'ells.

7. Mapes conceptuals: hem vist com funciona bubbl.uswikimindmaps i coggle.

8. Títols: també hem parlat d'eines interessants per fer títols,  encapçalaments diferents,  memes i també per jugar amb les tipografies.



Doncs això, TACfaners, és tan fàcil com posar-se en marxa i fer el primer pas.  Si en aquests dies de descans us ve de gust posar-vos les piles amb les TIC i les TAC, feu-nos una visita! ;D

I un "bonus": he creat aquest symbaloo on he col·locat un accés directe a totes les eines que hem vist durant el curs, espero que us sigui útil!!
 

dimarts, 23 de juny del 2015

Focs Artificials i Bona Revetlla!

Em vaig trobar per casualitat amb aquest vídeo fet amb les imatges d'un drone que vola dins dels focs, literalment.  Tot i que trobo a faltar el so de les explosions, m'encanta!
Bona Revetlla a tots i a totes i feliç dia de Sant Joan!


Més informació

dimarts, 16 de juny del 2015

Coggle: mapes conceptuals a tot color

Hola, TACfaners!

La web 2.0 ens ofereix un munt d'opcions per a fer mapes mentals, avui us porto una que m'agrada perquè és senzilla i té una interfaç especialment agradable.


Coggle és un generador de mapes conceptuals que pot anar bé per fer mapes de qualsevol tema treballat a l'aula.  Està integrat amb Google Drive, és gratuït i crec que ofereix un resultat visualment clar i força atractiu.  Els mapes coggle tenen aquesta aparença, aquest és el seu propi mapa conceptual on t'expliquen les opcions i avantatges que té:


  Per fer-lo servir, cal registrar-se la primera vegada que entres.  Disposes d'un menú a la part esquerra de la pantalla amb les combinacions de tecles que pots fer servir:


També pots anar construint el teu mapa clicant sobre els diferents nodes i desplaçant-te pels diferents menús contextuals que hi apareixen:


Un cop creat el mapa, tens diverses opcions (estan a la part superior dreta de la pantalla):
* compartir-lo amb facebook, twitter o obtenir un codi per incrustar-lo en una web.
* baixar-lo al teu equip, ja sigui com a document .PDF o com a imatge .PNG.  Té també l'opció de baixar-lo com a .MM, que és un tipus d'arxiu compatible amb FreeMind, que és un programari lliure d'elaboració de mapes conceptuals.
* enviar-li per email a una altra persona i així donar-li accés al mapa i poder treballar-hi conjuntament.

Coggle també té una opció molt interessant (icona del rellotge a la part superior dreta de la pantalla), que permet veure l'historial de l'edició del mapa.  Pot ser una opció a tenir en compte per veure l'evolució que han anat fent els alumnes, per exemple.

TACfaners: Us deixo un parell de vídeos  breus per saber com va.  Fins la setmana vinent!

dimarts, 9 de juny del 2015

Geoguessr: anem a explorar el món!

Avui us vull tornar a parlar de geolocalització.  En aquest cas, d'un joc que em sembla molt interessant i amb molt de potencial per usar-lo a l'aula.

Jugar a Geoguessr és molt divertit;  el joc et situa a diferents localitzacions de tot el planeta i has d'intentar endevinar a on ets.  Aprofitant el Street View de Google Maps, el programa et mostra un punt del planeta.  El jugador ha de fixar-se en tots els detalls per intentar esbrinar on és, i finalment fer una "aposta" marcant al mapa la seva situació.  A més proximitat del punt escollit, més puntuació.  Cada partida té un total de cinc rondes. 

No cal registrar-se, entres i comences a jugar, només calen uns quants minuts per provar-ho però, aviso, és adictiu.

Caus aquí i penses "on sóc?"

Comences a moure't (jo he fet una volta complerta) i a buscar pistes diverses: la vegetació, els senyals de trànsit, els vehicles, els rètols...


Aquesta vegada he tingut sort, perquè l'escriptura és molt característica.  Decideixo fer la meva aposta i marco el lloc del mapa que penso que correspon a les imatges:


Clico a "make guess" i Geoguessr em respon que m'he quedat a uns 35 km del lloc original:


Cliquem a "play next round" i anem a parar a un altre punt del planeta.


El joc torna a començar.  Seré capaç d'acostar-me al lloc original?  ^.^

TACfaners: us recomano molt jugar a Geoguessr a casa i també a l'escola amb els vostres alumnes, si ja tenen edat suficient.  Repasses nocions de geografia i t'obliga a desenvolupar un pensament analític i descriptiu: observar tots els detalls i intentar contextualitzar-los, per finalment fer una aposta i esperar el resultat amb els dits creuats.  Us animeu a provar-ho?


dimarts, 2 de juny del 2015

TypeSlab: crea pòsters i rètols tipogràfics

Hola, hola!
Com anem?  Ara que estem encarant la recta final del curs, m'agradaria parlar-vos d'una eina 2.0 que pot resultar-vos útil.


 TypeSlab és un generador de pòsters tipogràfics, que tan de moda estan ara.  L'he utilitzat per fer més visual una frase de Henry Ford que m'encanta:


Permet diverses combinacions de lletres i colors:

Una sola pantalla i unes instruccions claríssimes et permetran crear el teu pòster en qüestió de segons:



La única precaució que has de tenir es posar un signe d'admiració (!) al davant del text que vols alternar amb la segona font.

TACfaners: des d'aquí us envio molts ànims per afrontar els darrers dies del curs.