dimarts, 9 de juny de 2015

Geoguessr: anem a explorar el món!

Avui us vull tornar a parlar de geolocalització.  En aquest cas, d'un joc que em sembla molt interessant i amb molt de potencial per usar-lo a l'aula.

Jugar a Geoguessr és molt divertit;  el joc et situa a diferents localitzacions de tot el planeta i has d'intentar endevinar a on ets.  Aprofitant el Street View de Google Maps, el programa et mostra un punt del planeta.  El jugador ha de fixar-se en tots els detalls per intentar esbrinar on és, i finalment fer una "aposta" marcant al mapa la seva situació.  A més proximitat del punt escollit, més puntuació.  Cada partida té un total de cinc rondes. 

No cal registrar-se, entres i comences a jugar, només calen uns quants minuts per provar-ho però, aviso, és adictiu.

Caus aquí i penses "on sóc?"

Comences a moure't (jo he fet una volta complerta) i a buscar pistes diverses: la vegetació, els senyals de trànsit, els vehicles, els rètols...


Aquesta vegada he tingut sort, perquè l'escriptura és molt característica.  Decideixo fer la meva aposta i marco el lloc del mapa que penso que correspon a les imatges:


Clico a "make guess" i Geoguessr em respon que m'he quedat a uns 35 km del lloc original:


Cliquem a "play next round" i anem a parar a un altre punt del planeta.


El joc torna a començar.  Seré capaç d'acostar-me al lloc original?  ^.^

TACfaners: us recomano molt jugar a Geoguessr a casa i també a l'escola amb els vostres alumnes, si ja tenen edat suficient.  Repasses nocions de geografia i t'obliga a desenvolupar un pensament analític i descriptiu: observar tots els detalls i intentar contextualitzar-los, per finalment fer una aposta i esperar el resultat amb els dits creuats.  Us animeu a provar-ho?


Hoy quiero hablaros de nuevo sobre geolocalización.  En este caso, de un juego que me parece muy interesante y con mucho potencial para usarlo en el aula.

Jugar a Geoguessr es muy divertido;  el juego te sitúa en diferentes localizaciones de todo el planeta y has de adivinar dónde estás.  Aprovechando el Street View de Google Maps, el programa te muestra un punto del planeta.  El jugador ha de fijarse en todos los detalles para intentar adivinar dónde está, y finalmente hacer una "apuesta" marcando en el mapa su situación.  A más proximidad del punto escogido, más puntuación.  Cada partida tiene un total de cinco rondas.

No hace falta registrarse, entras y empiezas a jugar, sólo hacen falta unos minutos para probarlo pero, aviso, es adictivo.

Caes aquí y piensas "¿dónde estoy?"

Empiezas a moverte (yo he dado una vuelta entera) y a buscar pistas diversas: vegetación, señales de tráfico, vehículos, carteles...

Esta vez he tenido suerte porque la escritura es muy característica.  Decido hacer mi apuesta y maco el lugar del mapa al que pienso que corresponden las imágenes:


Clico en "make guess" y Geoguessr me responde que me he quedado a unos 35 km del lugar original:


Pinchamos en "play next round" y vamos a parar a otro punto del planeta.


El juego vuelve a empezar.  ¿Seré capaz de acercarme a la localización original?   ^.^

TACfaners: os recomiendo jugar a Geoguessr en casa y también en la escuela con vuestros alumnos, si ya tienen edad suficiente.  Repasas nociones de geografía y te obliga a desarrollar un pensamiento analítico y descriptivo: observar todos los detalles e intentar contextualizarlos, para finalmente hacer una apuesta y esperar el resultado con los dedos cruzados.  ¿Os animáis a probarlo?

4 comentaris:

 1. pues muy interesante, intentaré dar una vueltecilla. bss.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Te animo a probarlo, Blanca, hace trabajar las neuronas, jajaja! Un abrazo

   Elimina
 2. Hola. una gran propuesta... ya leo que nos animas a probarlo. Seguimos en contacto

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí, Marta, es una forma diferente de trabajar la geografía y con un componente de reto que es muy interesante. Nos vamos leyendo!

   Elimina

M'agradaria molt que deixessis un comentari.
L'objectiu del blog és compartir informació que resulti útil, si és així o si tens algun dubte, no ho sabré si no m'ho dius!!
Gràcies :-)