dimarts, 15 de setembre del 2015

Blockposters: com crear posters fàcilment

Hola, què tal?

Aquests dies d'inici de curs segurament has dedicat una part del teu temps a preparar els diferents espais de l'aula i de l'escola.  I potser t'ha sorgit la necessitat d'imprimir una determinada imatge amb un format gran.  

Hi ha moltes eines que poden fer això, blockposters és una d'elles.


Què és? Blockposters és una eina que descompon qualsevol imatge en porcions de la mida d'un full, de manera que els pots imprimir i, en enganxar-los junts, obtens la imatge complerta en una mida molt més gran.

Què m'ofereix? té l'avantatge de la seva senzillesa d'ús i que no cal registrar-se.  Com a contrapartida, has de saber que a la part inferior dreta de la imatge sortirà la marca d'aigua del programa (però és força discreta, eh? ;D).  Per fer desaparèixer aquesta marca o per obtenir imatges de dimensions molt i molt grans, cal accedir a la versió de pagament (com és habitual en aquest tipus de programes).  Crec, però, que amb la versió gratuïta en tindràs prou pels casos que es puguin presentar.

Com funciona?  Seguint només tres passos:

1. Entra a blockposters i puja la imatge que t'interessi (upload your image)



2. Modifica les opcions per a obtenir la mida de pòster que t'interessi


3. Baixa el fitxer .pdf que ha generat el programa (download your poster)
Heu de tenir en compte que, en tractar-se d'ampliar una imatge, cal que aquesta tingui una bona qualitat o del contrari sortirà molt pixelada.  Un cop descarregada, el pdf obtingut té aquesta aparença (clicar sobre la imatge):



Només faltarà imprimir, retallar i enganxar amb una mica de paciència i ja ho tenim!

TACfaners: què us ha semblat l'eina?  Existeixen moltes més de similars, podeu aprendre més sobre el tema amb aquesta entrada força actualitzada de "Chicageek", aquí.

4 comentaris:

  1. bueno, pues le voy a echar un ojillo este finde. gracias, un besito

    ResponElimina
  2. Serà qüestió de posar fil a l'agulla i començar fent un cop d'ull a aquesta eina, en principi no sembla gaire complicat. Ho probaré i ja et faré saber el resultat.
    Tonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'animo a provar-ho, Anna, dóna força bon resultat. Una abraçada

      Elimina

M'agradaria molt que deixessis un comentari.
L'objectiu del blog és compartir informació que resulti útil, si és així o si tens algun dubte, no ho sabré si no m'ho dius!!
Gràcies :-)