dimarts, 8 de setembre del 2015

TED talks

TED  és una de les plataformes de coneixement més interessants que conec.  La TED Ideas Worth Spreading va néixer l'any 1984; és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius:

1. fer arribar a tot el món idees interessants que poden ajudar-nos a entendre millor el món que ens envolta i, alhora, inspirar-nos i motivar-nos per a generar idees pròpies.

2. ajudar a qui tingui una idea o experiència interessant a difondre-la.

La difusió d'idees es fa mitjançant unes conferències de curta durada que posteriorment són penjades al seu web.  Voluntaris de tot el món les tradueixen i subtitulen a diferents idiomes, de manera que el missatge arribi a tantes persones com sigui possible.  La TED s'ha anat ampliant i actualment hi ha delegacions a diferents països, s'organitzen xerrades en diferents ciutats i s'agrupen en temes (TED women, TED Global...).  Podeu trobar xerrades fetes per tot tipus de persones (nens, famosos, gent anònima, erudits...) i sobre gran quantitat de temes (educació, ecologia, medicina, curiositats, relacions humanes, investigacions, tecnologia...). 

A la pàgina hi ha un cercador, i les xerrades es categoritzen per tema, ponent, idioma, durada... de manera que et resulti fàcil trobar el que necessites.
Hi ha veritables meravelles,  però voldria recomanar-te'n algunes:

* Ken Robinson: "Les escoles maten la creativitat": una crítica al nostre sistema educatiu hereu del s.XIX, és una xerrada molt entretinguda i commovedora.  Potser per això aquesta conferència de 2006 és la que té el rècord de visualitzacions (més de 36 milions). Si ets un mestre mínimament "connectat" segurament que ja l'has vist:


* Dan Meyer: "Les classes de mates necessiten un canvi d'imatge".  Interessantíssima xerrada sobre com plantejar problemes matemàtics.

* Amy Cuddy: "El llenguatge corporal modula la nostra identitat". És la segona conferència més vista.  Interessant i molt curiós, no perdem res per provar-ho!


TACfaners: us dedico especialment una de les meves preferides. David Pogue, "Els 10 millors trucs tecnològics per a estalviar temps". Parla de dos temes que m'encanten, tecnologia i efectivitat.  Genial:

Coneixíeu les xerrades TED?  Si trobeu alguna joia que val la pena veure, si us plau, compartiu-la als comentaris!!

4 comentaris:

M'agradaria molt que deixessis un comentari.
L'objectiu del blog és compartir informació que resulti útil, si és així o si tens algun dubte, no ho sabré si no m'ho dius!!
Gràcies :-)