dimarts, 20 de gener del 2015

5 blogs d'educació que no et pots perdre

Foto de Rosario Leotta.

Sempre m'ha agradat molt llegir;  per a mi, un dels plaers de la tarda de diumenge (si no tinc planxa :S) és seure al sofà amb un bon llibre entre les mans.  Si és una novel·la històrica o de misteri, millor.
Però des de fa alguns anys, una afició lectora diferent també envaeix les meves estones d'oci:  llegeixo blogs.  Força.  Molts.  De cuina, de viatges, de costura, de salut... i, és clar, d'educació.
Avui vull recomanar-vos cinc blogs d'educació que em semblen interessants.  Voleu passar i donar-los una ullada?


Experimentos en educación primaria e infantil és el blog d'un mestre de Melilla que recull els experiments que fa a la seva escola i d'altres que troba per la xarxa.  Amb videos gravats pels alumnes i força enllaços a programes de televisió i altres recursos.

A Mis técnicas plásticas la coneguda bloguera Miren ens mostra els treballs que fa amb els seus alumnes d'Educació Infantil.  Moltes fotos (que sempre ajuda), propostes senzilles però efectistes i utilització de tot tipus de material.

Aprendiendo matemáticas ens ofereix un munt de propostes atractives, contextualitzades i sovint manipulatives.  A més, la pàgina és molt clara, neta visualment, i trobes tota la informació ben organitzada.

Bibliopoemes és un recurs fantàstic per trobar poesies, embarbussaments, endevinalles, llibres i editorials, propostes d'activitats...  Un blog que sempre és agradable de visitar.

Minilliçons de lectura és un dels blogs de referència LIC.  Tallers de lectura, programacions, estratègies lectores, imprimibles...  La Beatriu Palau és una crack del tema.  No saps per on començar? Vés al Banc de tallers de lectura i els trobaràs tots organitzadets per a tu.

TACfaners:  i vosaltres, coneixeu algun blog que vulgueu recomanar?  Escriviu un comentari, plis.
Per cert, noteu que estem parlant de blogs (i no blocs), i de bloguers i blogueres (no blocaires); l'explicació aquí o aquí, per exemple ;)

20 comentaris:

  1. Hola Joana:

    moltissimes gràcies por la recomanació, m'ha fet molta ilusió. Una abraçada. Miren

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Miren! Gràcies a tu per passar-te per aquí. Per a mi, ets una referent pel què fa a noves tecnologies i projectes col·laboratius. Un petó.

      Elimina
  2. Molt d'acord amb tu, són blocs molt interessant que ofereixen bones propostes i recursos.
    Et convido a recollir un regalet http://petitmonblogger.blogspot.com.es/2015/01/nou-regal.html
    Tonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna, moltes gràcies!! Em fa especial il·lusió un reconeixement que tingui a veure amb l'amistat, perquè és una cosa que jo no pensava rebre d'aquest món virtual i, en canvi, l'estic rebent cada dia.
      Una abraçada

      Elimina
  3. buenas recomendaciones, los miraré despacito. bss.

    ResponElimina
  4. Hola. me paso a conocer los blogs que recomiendas... me encanta conocer nuevos blogs interesantes. Seguimos en contacto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que te resulten interesantes, Marta! Nos vamos leyendo.

      Elimina
  5. Unas muy buenas recomendaciones. Gracias por compartirlas. Un saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qué bien que te gusten las recomendaciones, Ana! Gracias por comentarlo.

      Elimina
  6. Moltes gràcies per la teva recomanació. Ja sabeu que podeu disposar de tot el que hi ha al blog i si necessiteu algun tema que no hi és sobre Tallers de Lectura, només cal que me'l demaneu.
    A disposar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies a tu, Beatriu! És fantàstica l'oportunitat que ens dóna la xarxa per penjar i compartir experiències, materials... Les possibilitats d'interacció i d'aprenentatge es multipliquen! Ja saps, aquí tens uns quants seguidors fidels de les teves propostes, gràcies per compartir-les!!

      Elimina
  7. Gràcies; Joana! Ens els mirarem a poc a poc!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que t'agradin, Neus, crec que valen molt la pena. Un petonet.

      Elimina
  8. He estat fent una ullada al blog de Bibliopoemes; és una passada la quantitat de material que hi ha per treballar la poesia. Si anem a l'apartat de gèneres, podem trobar un subapartat amb una pila d'haikus (per si de cas ens en faltessin)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qué bé, Dolors!! D'això es tracta, de compartir per enriquir-nos tots plegats. I gràcies per fer-te seguidora !!! ;D

      Elimina
  9. M'agrada el vostre blog i us he nominat a dos premis. Visita http://lecturaiaprenentatge.blogspot.com.es/2015/02/dos-premis-dos-regals.html

    Beatriu Palau

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Beatriu! És un privilegi que hagis pensat en "... a l'aTAC!" per aquests premis!! Passo a recollir-los amb molta il·lusió, gràcies!!

      Elimina

M'agradaria molt que deixessis un comentari.
L'objectiu del blog és compartir informació que resulti útil, si és així o si tens algun dubte, no ho sabré si no m'ho dius!!
Gràcies :-)