dimarts, 13 de gener de 2015

Geoboard: geoplà virtual

Hola, com anem?
Avui vinc amb un recurs molt i molt senzill que crec que us pot interessar.

Què és?
Geoboard és un geoplà virtual.

Què m'ofereix?
Tens accés a Geoboard sense registrar-te, tan sols fer clic i tens a la teva disposició 8 colors de fil i 2 mides de tauler per començar a jugar amb el geoplà virtual.Com funciona?
Entra a Geoboard.  Tria un color de fil i arrossega'l amb el ratolí fins a situar-lo entre dos punts del tauler.  Quan deixis anar el ratolí el fil ja estarà situat.
Hi ha dos moviments bàsics:
1. Estirant des del vèrtex, per a canviar de punt "d'anclatge".
2. Estirant des del centre, per a formar polígons.


Les opcions de la part inferior del menú encara et faciliten més la feina:

Reinicia el geoplà i esborra el que hagis fet fins al moment.

Acoloreix el polígon seleccionat.

Acoloreix tots els polígons del geoplà.

Esborra la línia o polígon seleccionat.

Mostra una ajuda.Ara fa uns anys treballàvem molt amb els geoplans a l'escola, actualment sembla que no es veuen tant.  Entenc que són un bon recurs per a introduir i treballar conceptes geomètrics (perímetres, superfícies, diagonals, escalats, interseccions...).

El que us he presentat més amunt no és l'únic geoplà de la xarxa, n'he trobat algun altre d'interessant: aquest també està molt bé i més encarat al treball de perímetres i superfícies:Virtual Geoboard de NRICH: I aquest permet càlculs més complexes i personalitzar el taulell de diverses formes:

TACfaners: us proposo utilitzar el geoboard per a realitzar alguna composició artística.4 comentaris:

 1. Quin compendi sobre geoplans online, Joana! Genial. Em quedo amb el primer que crec que em serà molt útil a la classe de P5. Gràcies per compartir i salutacions.
  Marta / TresQuatreiCinc

  ResponElimina
  Respostes
  1. Espero que et resulti una eina útil! Ja m'explicaràs què tal resulta. Una abraçada.

   Elimina
 2. Nosaltres hi treballem a P-5 amb geoplans. Aquests virtuals que ens presentes avui estan bé perquè permeten acolorir les superfícies. Bona proposta!

  ResponElimina
  Respostes
  1. M'agrada que t'agradi! Coincideixo amb tu en què ens poden anar bé a l'escola i són unes eines molt interessants. Un petó.

   Elimina

M'agradaria molt que deixessis un comentari.
L'objectiu del blog és compartir informació que resulti útil, si és així o si tens algun dubte, no ho sabré si no m'ho dius!!
Gràcies :-)