dimarts, 17 de març de 2015

Com fer núvols de paraules

La web 2.0 ens ofereix moltes eines per confegir núvols de paraules, avui vull mostrar-vos-en dues:

Image chef:
Senzill i intuïtiu, molt útil per a generar elements decoratius a partir de paraules triades.  No va bé per a textos llargs.  Escrius les paraules, tries el símbol, la tipografia i els colors.  Fàcil!
Hi ha l'opció que dibuixis tu mateix la forma que desitgis (això que he fet jo volia ser el ratolí de la capçalera del blog, hehehe).  A continuació el pots guardar, enviar per mail, compartir a les xarxes socials...Tagxedo:
Una de les més complertes.  Pots crear núvols a partir de paraules que introdueixis o copiant un text.  Pots triar colors, tipus de lletra, orientació de les paraules...  Més de 40 formes diferents i moltes possibilitats de personalització. Obtens un arxiu d'imatge (.jpg o .png) per guardar directament al teu ordinador.  També pots compartir-ho a les xarxes socials i fins i tot encarregar a la seva botiga una samarreta, una tassa...Crec que podem trobar mil idees per usar els núvols de paraules a l'aula: per presentar un tema, per definir una emoció o concepte, per concloure un treball col·lectiu, per arrodonir un treball plàstic...  N'hi ha tantes que em semblen interessants, que dedicaré una entrada properament a parlar únicament de les aplicacions didàctiques dels núvols de paraules.

TACfaners: vinga, proveu el Tagxedo i l'Image Chef i feu un núvol de paraules.  Quin us agrada més?  Compartiu amb mi el vostre núvol?
La web 2.0 nos ofrece muchas herramientas para crear nubes de palabras, hoy quiero mostraros dos de ellas:

Image chef:
Sencillo e intuitivo, muy útil para generar elementos decorativos a partir de palabras escogidas.  No sirve para textos largos.  Escribes las palabras, escoges el símbolo que les dará forma, la tipografia y los colores.  ¡¡Fácil!!
Te ofrece una opción para dibujar tú mismo la forma que desees (esto que he puesto yo más abajo quería ser el ratón de la cabecera del blog, jejeje).  A continuación lo puedes guardar, enviar por mail, compartir en redes sociales...
Tagxedo:
Una de las más completas.  Puedes crear nubes a partir de palabras que introduzcas o copiando y peganto un texto.  Permite escoger color, tipo de letra, orientación de las palabras...  Más de 40 siluetas diferentes y muchas posibilidades de personalización.  Obtienes un archivo de imagen (.jpg o .png) para guardar directamente en tu ordenador.  También puedes compartir tu nube en redes sociales e incluso encargar en su tienda una camiseta, una taza...
Creo que podemos encontrar mil ideas para utilizar las nubes de palabras en el aula: para presentar un tema, para definir una emoción o concepto, para concluír un trabajo colectivo, para redondear un trabajo plástico...   Hay tantas que me parecen interesantes, que próximamente dedicaré una entrada para hablar únicamente de las aplicaciones didácticas de las nubes de palabras.


TACfaners:  animaos a probar Tagxedo e Image Chef y cread una nube de palabras.  ¿Cuál os gusta más?  ¿Compartís conmigo vuestra nube?

2 comentaris:

 1. Hola Joana!!!
  És una gran idea ;) Desconeixia aquests programes en línia; es diuen així, oi?
  Ara ho provo.

  Per cert, he vist que l'entrada és del dimarts, però crec que no s'actualitza la informació i no veig quan ho penges fins al cap d'uns dies (no sé si m'explico).

  Txell

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola, Txell! Programes per fer núvols de paraules n'hi ha molts, ja els aniré presentant, però aquests dos ja estan bé per començar, a veure què et semblen...
   Respecte a les actualitzacions de les entrades, les preparo amb força antelació i habitualment les programo per a què surtin publicades els dimarts a les 8:00. Quin lector de blogs utilitzes? Jo utilitzo Bloglovin i em surt puntualment...
   Petonets,

   Elimina

M'agradaria molt que deixessis un comentari.
L'objectiu del blog és compartir informació que resulti útil, si és així o si tens algun dubte, no ho sabré si no m'ho dius!!
Gràcies :-)