dimarts, 10 de març del 2015

Avatar Voki

Estic segura que tothom ja sap que és un avatar, i segur que ja teniu certa experiència amb el tema si heu seguit alguna entrada anterior d'aquest blog (com per exemple aquesta).

Avui m'agradaria que veiéssim un altre recurs molt xulo per crear un avatar i quins usos li podem donar. 


Què és?
Voki és un programa online dissenyat per a crear avatars personalitzats i parlants.  Aquest seria un exemple, cliqueu al play:



Què m'ofereix?
La plataforma ofereix la possibilitat de crear un avatar parlant amb un missatge de fins a 60 segons de durada en la seva versió gratuïta.  Si el vols compartir, abans hauràs de registrar-te amb un email i una contrassenya.

També ofereix els paquets "voki classroom" (amb eines per a portar un registre de classes i estudiants, en aquest cas l'avatar és un element motivador i de comunicació entre professor i estudiants) i "voki presenter" (bàsicament per introduir els avatars en lliçons o presentacions de continguts amb la possibilitat de treballar-hi en línia i de compartir-les).  Aquests paquets són de pagament i no hi tinc experiència, però si vols saber-ne més a la pàgina de voki hi trobaràs més informació i vídeos explicatius.

Com funciona?
1. Entra a  voki.com i entra a "create".  Entraràs a una pantalla on trobaràs totes les opcions per personalitzar el teu avatar voki:


2. L'avatar que surt és aleatori, vés a "Customize your character" i tria un personatge, animal, dibuix animat...  
Mira amb atenció perquè alguns avatars i accessoris només estan disponibles per les opcions de pagament, els coneixeràs perquè estan marcats amb un birret.

IMPORTANT: acaba totes les accions clicant a "done" o no quedaran guardades les modificacions que facis.

3. No et perdis, just a sota de l'avatar, les opcions "color" i "tweak": permeten modificar la base que ja tens (canviar color d'ulls, el to de la pell, aprimar-lo o engreixar-lo...).

4. "Backgrounds" et servirà per triar un fons, i "players" per canviar el color del marc.

5. Pots retocar la mida i posició de l'avatar amb la icona de la lupa i els controls + i -.

6. Quan hagis dissenyat un voki que t'agradi, serà el moment de posar-li veu ("give it a voice").  Això pots fer-ho de diverses formes:
. trucar a un número de telèfon  i deixar gravat el missatge
. gravar el missatge des del teu ordinador
. utilitzar un arxiu de veu que ja tinguis guardat
. la més senzilla: escriure un text i triar un idioma i una veu per a què el "llegeixi" el programa.

7. Clica a "publish" per compartir el teu voki a través del correu electrònic o les xarxes socials.

Ull perquè la màquina llegeix amb una entonació "de màquina" i cal anar amb cura o l'efecte no serà el desitjat, hehehe.



Crec que voki ens ofereix moltes possibilitats a l'aula:

* Com a element motivador a l'inici d'un tema: pots crear un avatar que encomani una missió als teus alumnes,  per exemple.   Aquí hi ha una entrada on una mestra d'Infantil el fa servir com a element motivador a l'inici d'un nou projecte.

* Com a eina per a donar instruccions o noves orientacions enmig d'un tema que s'estigui treballant.  I si el teu voki és un personatge històric que aporta dades del seu temps, per exemple?

* Pots demanar als teus alumnes que creïn un voki que reciti la dita del mes, o que exposi el resultat d'un problema, una conclusió... Estaràs treballant la imaginació, la competència digital i la lingüística.

* En l'aprenentatge d'idiomes: per grups, podríem crear uns vokis amb les frases més usuals i la pronúncia correcta.

* I amb els més petits... i si els fem escriure paraules o frases senzilles en un voki ja preparat i ells han de comprovar si ho han escrit bé quan el voki "llegeixi" allò que han escrit?

TACfaners: Coneixíeu els avatars voki?
Segur que se us acudeixen més opcions per treballar amb aquest tipus d'avatars a l'aula.  Les compartim als comentaris?
Sóc l'única a qui li produeixen una sensació estranya aquests ulls que es mouen seguint el ratolí...? ;)


Estoy segura de que todos/as sabéis qué es un avatar, y  seguro que ya tenéis cierta experiencia con el tema si habéis seguido alguna entrada anterior de este blog (como por ejemplo ésta).

Me gustaría que hoy viésemos otro recurso muy chulo para crear un avatar y qué usos podemos darle.


¿Qué es?
Voki es un programa online diseñado para crear avatares personalizados y parlantes.  Éste sería un ejemplo, dadle a "play":



¿Qué me ofrece?
La plataforma ofrece la posibilidad de crear un avatar parlante con un mensaje de hasta 60 segundos de duración (en su versión gratuita).  Si además quieres compartir el avatar creado, antes tendrás que registrarte con un email y una contraseña.

También ofrece los paquetes "voki classroom" (con herramientas para llevar un registro de clases y estudiantes, en este caso el avatar es un elemento motivador y de comunicación entre profesor y alumnos) y "voki presenter" (básicamente para introducir los avatares en lecciones o presentaciones de contenidos con la posibilidad de trabajar sobre ellas en línea y de compartirlas).  Estos paquetes son de pago y no tengo experiencia con ellos, pero si quieres saber más, en la página de voki encontrarás más información y vídeos explicativos.

¿Cómo funciona?
1. Entra en  voki.com y escoge "create".  Te lleva a una pantalla con todas las opciones para personalizar tu avatar voki:


2.  El avatar que aparece es aleatorio, pincha en  "Customize your character" y escoge un personaje, animal, dibujo animado...
Mira con atención porque algunos avatares y accesorios sólo están disponibles para las opciones de pago, los conocerás porque están marcados con un pequeño birrete.

IMPORTANTE: acaba todas las acciones pinchando en "done" o no quedarán guardadas las modificaciones que hagas.

3. No te pierdas, justo debajo del avatar, las opciones "color" y "tweak": permiten modificar la base que ya tienes (cambiar el color de los ojos, el tono de piel, adelgazarlo o engordarlo...).

4. "Backgrounds" te servirá para escoger un fondo adecuado, y "players" para cambiar el color del marco.

5. Puedes retocar la medida y posición del avatar con el icono de la lupa y los controles + y -.

6. Cuando hayas diseñado un voki que te guste, será el momento de ponerle voz ("give it a voice").
Puedes hacerlo de muchas maneras:
. llamando por teléfono y grabando el mensaje
. grabar el mensaje desde tu ordenador
. seleccionar un archivo de sonido que ya tengas guardado.
. la más sencilla: escribir el mensaje y escoger un idioma y una voz para que lo "lea" el programa.

7. Clica en "publish" para compartir tu voki a través de un correo electrónico o en las redes sociales.

Ojo porque la máquina lee con una entonación "de máquina" y hay que ir con cuidado o el efecto no será el deseado, jejeje.


Creo que voki nos ofrece muchas posibilidades en el aula:

* Como elemento motivador al iniciar un tema: puedes crear un avatar que encargue una misión a tus alumnos, por ejemplo.   Aquí hay una entrada en la cual una maestra de Infantil lo usa como elemento motivador al inicio de un proyecto.

* Como herramienta para dar instrucciones o nuevas orientaciones en un tema que se esté trabajando.  ¿Y si tu voki es un personaje histórico que aporta datos sobre su época, por ejemplo?

* Puedes pedir a tus alumnos que creen un voki que recite un refrán o poema, o que exponga el resultado de un problema, una conclusión...  Estarás trabajando la imaginación, la competencia digital y la lingüística.

* En el aprendizaje de idiomas: por grupos, podríamos crear unos vokis con las frases más usuales y su correcta pronunciación.

* Y con los más pequeños...  ¿y si les proponemos que escriban palabras o frases sencillas en un voki ya preparado entre todos para luego comprobar si lo han escrito bien cuando el voki "lea" lo que han escrito?

TACfaners: Conocíais los avatares voki?
Seguro que se os ocurren más opciones para trabajar con este tipo de avatares en el aula.  ¿Las compartimos en los comentarios?
¿Soy la única a quien le producen una extraña sensación estos ojos de los vokis que se mueven siguiendo el movimiento del ratón? ;)

2 comentaris:

  1. pues he estado no sé cuantas veces a punto de hacerme uno, pero al final... me parece que carga mucho la página y... se ha quedado siempre en proyecto.
    un beso de finde, guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es cierto que carga un poco la página, pero yo le veo mucho potencial para usarlo en el aula!! Gracias por estar siempre ahí. Un besote, guapa.

      Elimina

M'agradaria molt que deixessis un comentari.
L'objectiu del blog és compartir informació que resulti útil, si és així o si tens algun dubte, no ho sabré si no m'ho dius!!
Gràcies :-)